Ron Powers overleden

Op dinsdagmiddag 12 juli is Airgunner Ron Powers op 97 jarige leeftijd overleden. Sinds 1978 kwam hij naar Dronten om de herdenking op 4 mei bij te wonen. Ron’s zoon Peter deelde dit nieuws op Facebook. ‘Hij overleed vredig en zonder pijn.’

‘Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn’, sprak Peter Powers uit tijdens een toespraak in de herdenkingsbijeenkomst van afgelopen mei. Voor hen die door conflictrijke tijden zijn gegaan (en gaan), voor hen die oorlogen hebben meegemaakt, voor hen die als Airgunner naar Dronten kwamen om de herdenking bij te wonen, voor hen die als gastgezin klaarstonden om de Airgunners een (t)huis te bieden, voor hen die al die jaren op 4 mei geraakt werden door de aanwezigheid van de Airgunners bij de herdenking in Dronten. Voor hen die Ron hebben leren kennen, zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. Als stichting nemen we hem, en al die andere Airgunners, mee in de activiteiten die we doen.

Het was bijzonder en fijn dat Ron afgelopen mei in Dronten de herdenking bij kon wonen. Tot op het laatst was Dronten in zijn gedachten. Het was de wens van Ron om een deel van zijn as uit te strooien in Dronten. Op een later moment zullen we in Dronten stil staan bij het overlijden van Ron.

Onze gedachten gaan uit naar de familie van Ron, familie De Groot (het gastgezin in Dronten) en allen voor wie Ron veel heeft betekend.

Kijk hier de speech van Peter Powers terug (vanaf minuut 36).